Bart De Wever’s Vlaams “begrotingsoverschot” is pure quatsch

In een filmpje op X trekt Bart De Wever de verkiezingscampagne van 2024 op gang. Daarin doet hij een opvallende uitspraak die de waarheid geweld aandoet. “Alleen Vlaanderen, daar slagen we erin om met de N-VA een gezonde begroting af te leveren die proper evolueert naar een overschot”, aldus N-VA voorzitter Bart De Wever. “Pure quatsch”, reageert Vlaams Parlementslid Els Ampe. Ze wees de Vlaamse Regering al tijdens de bespreking van de Septemberverklaring op het gat van meer dan 3 miljard euro in de Vlaamse begroting.

Aanslag 16 oktober in Brussel kon vermeden worden!

Slachtoffers hebben recht op transparantie.
Wij wonen in het midden van de driehoek tussen de plek van de aanslag, het Koning Boudewijnstadion en café Al Khaima waar de dader is doodgeschoten. Ik voel me triest dat twee Zweedse voetbalsupporters brutaal werden vermoord. Ze waren op weg naar de match België-Zweden in het Boudewijnstadion. Maar, ik ben ook kwaad omdat die aanslag vermeden kon worden. Hoe kon een geseinde mensensmokkelaar vrij rondlopen? Hoe kon hij aan een oorlogswapen geraken, type AR-15? De slachtoffers hebben recht op transparantie. Zweden heeft recht op excuses van de Belgische Regering. Indien Abdesalem Lassoued in de gevangenis had gezeten leefden de Zweden nog. Omdat ons land één man niet opsloot zijn er twee Zweden dood. Omdat ons land één man niet vastzette zaten 40.000 supporters vast in het stadion. De wereld op zijn kop.

Nieuwe invulling op komst voor Brusselse Hallepoort: “Willen museum meer gericht op geschiedenis Brussel én meer verankering met buurt”

Eind vorig jaar raakte bekend dat de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (KMKG) de Hallepoort niet langer wilde uitbaten wegens te verlieslatend. Maar samen met de vernieuwing van de Jubelparksite werd ook een projectoproep gelanceerd voor een nieuwe invulling van de middeleeuwse stadspoort en museum. Onder meer Armel De Schreye, die eerder pleitte voor het openhouden van de Hallepoort, diende een voorstel in.

Na drie jaar onderbreking opnieuw Saint-Vé

Vandaag vieren studenten van mijn beide alma maters VUB en ULB de oprichting van de ULB op 20 november 1834.

Ze houden een folkloristische optocht tussen de Brusselse Beurs en de Zavel, de zogenaamde Saint-Vé stoet. 

De ULB/VUB is opgericht om Vrij Onderzoek en vrij onderwijs te garanderen, vrij van de druk van kerk en staat.

Ik wens alle studenten een fijne Saint-Vé en sta stil bij de waarden die ons zijn meegegeven: vrijheid, gelijkheid en broederschap.

Vrij onderzoek, vrij van dogma's, vooroordelen, belangen en politieke druk, is meer dan ooit belangrijk. 

"Democracy is when the people keep the government in check" - Aung San Suu Kyi

Video

Facts

Poll

Opinie