+32 476 21 39 60
info@elsampe.be
iPhone - Android

Nieuwe invulling op komst voor Brusselse Hallepoort: “Willen museum meer gericht op geschiedenis Brussel én meer verankering met buurt”

Eind vorig jaar raakte bekend dat de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (KMKG) de Hallepoort niet langer wilde uitbaten wegens te verlieslatend. Maar samen met de vernieuwing van de Jubelparksite werd ook een projectoproep gelanceerd voor een nieuwe invulling van de middeleeuwse stadspoort en museum. Onder meer Armel De Schreye, die eerder pleitte voor het openhouden van de Hallepoort, diende een voorstel in.

Na drie jaar onderbreking opnieuw Saint-Vé

Vandaag vieren studenten van mijn beide alma maters VUB en ULB de oprichting van de ULB op 20 november 1834. Ze houden een folkloristische optocht tussen de Brusselse Beurs en de Zavel, de zogenaamde Saint-Vé stoet.  De ULB/VUB is opgericht om Vrij Onderzoek en vrij onderwijs te garanderen, vrij van de druk van kerk en staat. Ik wens alle studenten een fijne Saint-Vé en sta stil bij de waarden die ons zijn meegegeven: vrijheid, gelijkheid en broederschap. Vrij onderzoek, vrij van dogma's, vooroordelen, belangen en politieke druk, is meer dan ooit belangrijk. 

22 maart 2016 vergeet ik nooit.  Mijn gedachten zijn bij de 32 doden en 340 gewonde slachtoffers van islamitisch extremisme. Dank aan wie de slachtoffers bijstond: Brandweer Brussels Airport, Brandweer Brussel, Politie Brussel, ziekenhuizen en burgers. Dank ook aan de MIVB en alle betrokken overheidsdiensten. Sterkte en liefde voor de nabestaanden. Graag uw steun voor life4.brussels.org 

Open Vld wil Brusselse kantoorbelasting halveren

Open VLD steunt Voka in haar verzet tegen de verhoogde Brusselse kantoorbelasting. In 2021 bedroeg die belasting 9,58 EUR per vierkante meter kantooroppervlakte, maar in 2022 is die met 77 procent gestegen naar 17 EUR per vierkante meter.  De Stad Brussel moet het omgekeerde doen: de kantoorbelasting halveren om kantoren aan te trekken want Brussel loopt leeg. Sinds de lockdown, de hoge energieprijzen, de lagere belastingen in de rand en "Good Move", verlaten steeds meer kantoren Brussel. Dit moet omkeren anders wordt Brussel een sociaal kerkhof. 

"Democracy is when the people keep the government in check" - Aung San Suu Kyi

Video

Facts

Poll

Opinie