Nieuws

Voorlopige Fietsmarkeringen Worden Definitief
Els Ampe - Schepen van Openbare Werken, Mobiliteit en Wagenpark


Brussel 28 juli 2016


Deze week worden de voorlopige fietsmarkeringen in het centrum van Brussel definitief. De voorlopige fietspaden werden op 29 juni 2015 ingevoerd samen met de voetgangerszone. Na een test van ruim een jaar worden de meer dan 3000 m lange fietspaden dus permanent. “Het aantal fietsers verdubbelde dankzij de komst van de gemarkeerde fietspaden. Daarom blijven ze. In een latere fase zullen de fietspaden ook verhoogd worden”, aldus  Brussels schepen van Openbare Werken en Mobiliteit  Els Ampe (Open Vld).

Op 26 juli 2016 kwamen het Fontainasplein, de Lakensestraat, Zwarte Lievevrouwstraat, Visverkopersstraat, Dansaertstraat, Van Arteveldestraat, Zespenningenstraat, Bogaardenstraat, Zuidstraat, Verversstraat, Lombardstraat aan bod.

Op 27 juli 2016 waren onder andere de Maurice Lemonnierlaan, Adolph Maxlaan, Emile Jacqmainlaan, Stalingradlaan, Sint-Michielsstraat, Koloniënstraat, Loksumstraat en de Augustijnenstraat aan de beurt.

Later deze week worden ondermeer ook de Wolvengracht, Warmoesberg, Stormstraat, Arenbergstraat, Schildknaapstraat en de Cellebroersstraat onder handen genomen, indien de weersomstandigheden het toelaten.

Els Ampe (Open Vld), schepen van Openbare Werken en Mobiliteit,  voegt daarmee de daad bij het woord om van Brussel een aangename stad te maken voor iedere weggebruiker, ook de fietser.

“Na het circulatieplan wordt ook het fietsplan definitief. Voorlopig worden de fietspaden gemarkeerd en een bouwvergunning voor verhoogde fietspaden is in voorbereiding. Brussel neemt hierbij een belangrijke stap om de fietser meer ruimte te geven.” aldus Brussels schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Els Ampe (Open Vld).