Nieuws

Brussels fietsbeleid schakelt versnelling hoger
Persbericht van Els Ampe (Open Vld), schepen van Openbare Werken, Mobiliteit en Wagenpark van Stad Brussel

Brussels fietsbeleid schakelt versnelling hoger

 

De hoofdstad komt van ver als het over fietsinfrastructuur gaat. De voorbije jaren is er echter een inhaalbeweging ingezet. Brussel investeerde immers fors in nieuwe fietspaden, fietsrekken en -opbergboxen. Schepen van Mobiliteit, Els Ampe (Open Vld) maakt de balans op en wil de ingeslagen koers verder zetten.

De Stad Brussel realiseerde in de voorbije drie jaren meer dan 22 km extra fietspaden, 375 nieuwe fietsrekken en 23 fietsboxen. De lengte aan fietspaden is met meer dan de helft gegroeid ten opzichte van 2012. Fietsboxen komen tweeëneenhalf keer zoveel voor als vroeger en zijn bovendien meer verspreid over alle wijken. Ook het budget voor de promotie van de fiets verdrievoudigde. 'Brussel mag zichzelf eindelijk een goede leerling noemen in het fietspeloton,' kijkt schepen Ampe tevreden terug.

Ook in de komende jaren blijft Brussel investeren in de fiets. Tegen volgende zomer wordt 3 km aan verhoogde fietspaden aangelegd. Deze keer zijn een aantal Lakense straten aan de beurt. Nieuwe fietsrekken en -boxen staan eveneens op het programma.