Nieuws

Els Ampe vraagt ‘quick wins’ op Kleine Ring
Wat op de Vlaamse Grote Ring kan, moet ook op de Brusselse Kleine Ring kunnen. Dat vindt Brussels schepen voor Openbare Werken, Els Ampe (Open Vld).
Op haar initiatief besliste de Stad Brussel dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zo snel mogelijk werk moet maken van ‘quick wins’ op zijn Kleine Ring.
De Stad Brussel wees 10 punten aan waar de Kleine Ring vlotter kan.

"De verkeerscongestie op de Kleine Ring loopt de spuigaten uit sinds het Brussels Gewest de Kleine Ring versmalde aan Rogier en de Ninoofsepoort. ‘Quick wins’ kunnen de druk op de ketel verlichten", besluit schepen Els Ampe.

Overzicht van mogelijke ‘Quick Wins’ :

1. Op de Boudewijnlaan ter hoogte van de Antwerpsepoort een extra opstelstrook te voorzien om linksaf te slaan richting Antwerpsesteenweg.
2. Op de Antwerpselaan ter hoogte van Ijzer een extra opstelstrook te voorzien om rechtsaf te slaan richting Willebroekkaai.
3. Een extra opstelstrook voorzien op de Nieuwpoortlaan (Kleine Ring) aan het kruispunt met het Saincteletteplein.
4. Tussen de middenbermen van de Boudewijnlaan enkel verkeer toelaten in de noordelijke richting.
5. Zuidlaan tussen de middenbermen ter hoogte van het kruispunt met de Lemonnierlaan enkel verkeer te voorzien komende vanuit de richting van de Lemonnierlaan.
6. Zuidlaan tussen de middenbermen ter hoogte van de Stalingradlaan 2 keer 3 opstelstroken te voorzien en fietspaden richting Hallepoort.
7. Zuidlaan tussen de middenbermen ter hoogte van de Stalingradlaan 2 keer 3 opstelstroken te voorzien en fietspaden richting kanaal.
- Om het fileverkeer op de Zuidlaan (Kleine Ring) te verminderen ter hoogte van Hallepoort én het Bordetziekenhuis en Sint-Pietersziekenhuis beter toegankelijk te maken:
8. Ter hoogte van het kruispunt van de Zuidlaan met de Hoogstraat een extra opstelstrook voorzien naar rechts richting Hoogstraat.
9. Ter hoogte van het kruispunt van de Zuidlaan met de Blaesstraat een extra opstelstrook voorzien naar links richting Fontainashof.