Nieuws

Dit akkoord trekt het Brussels verkeer eindelijk uit het moeras
De uitbreiding van de metro is al jaren een belangrijk strijdpunt voor Open VLD Brussel. Fractievoorzitter Els Ampe is dan ook tevreden dat volop wordt ingezet op de verlenging van de metro naar Schaarbeek en Evere, alsook van het Noordstation naar Heizel via Thurn&Taxis. “Eindelijk is de metro geen taboe meer en dat voor álle partijen van de meerderheid.” Dit zei Els Ampe naar aanleiding van de regeringsverklaring in het Brussels Parlement.

Ook met de uitvoering van de 4G-norm lanceert Brussel zich naar de toekomst. Dit is echter nog maar een eerste stap: "We moeten nog veel verder gaan met die norm om klaar te zijn voor de volgende eeuw. Ook in andere domeinen, zoals de vervoerssector en de e-commerce, zou er een wettelijk kader moeten komen. Zo’n kader moet ervoor zorgen dat de hinderlijke drempels worden afgebroken.”, aldus Ampe.

Deze regering haalt de Brusselaars ook uit het belastingmoeras. “De verschuiving van belastingen op arbeid naar onroerend goed geeft de Brusselaars immers meer ademruimte. In combinatie met een begroting in evenwicht zorgt dat voor een stabiel lanceerplatform voor de toekomst van Brussel”.

Els Ampe moedigt tot slot de initiatieven van de regering zoals de jongerengarantie in Brussel aan. “Maar het subsidiëren van jobs mag geen eindeloos straatje zijn. Als belangrijk exportgewest liggen de mogelijkheden voor zowel jongeren als ouderen vooral in de private sector.”