Nieuws

Oud-schepen Manu De Rons opnieuw kandidaat
Op plaats 47 van de lijst MR Vld voor Brussel Stad prijkt een oude bekende voor menig Brusselaar. Manu De Rons is immers terug van weg geweest. Twaalf jaar na zijn afscheid als schepen in de hoofdstad, stelt hij zich opnieuw kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Manu De Rons, indertijd schepen voor Vlaamse aangelegenheden, Regie en Aankoopcentrale, kennen we voornamelijk als de gangmaker in het dossier van de renovatie van de KVS. Ook de vernieuwing van de verlichting van de Grote Markt kwam er tijdens zijn legislatuur. Met zijn 29 jaar ervaring als gemeenteraadslid (waarvan 6 jaar als schepen), wil hij opnieuw zijn gewicht in de schaal leggen voor een beter Brussel. 

Gevraagd naar de motivatie voor zijn terugkeer, is Manu De Rons duidelijk: ”Het is tijd voor verandering in Brussel Er moet dringend meer aandacht komen voor veiligheid en kwaliteitsvol onderwijs. Ook in mijn ‘dorp’ Heembeek staat er veel op het spel, bijvoorbeeld de toekomst van het lokale cultureel centrum. Daarom is een Heembeekse stem in de gemeenteraad onontbeerlijk.”

Manu De Rons is een van de 7 Open Vld-kandidaten op de tweetalige lijst MR Vld. “Met mijn ervaring wil ik de lijst steunen. Ik sta helemaal achter het project van Els Ampe.”