Nieuws

Verkeersvrij Beursplein opgenomen in programma Open Vld Brussel
De actie van ‘Pic Nic The Streets’ voor een verkeersvrij Beursplein lokte in juni meer dan 2000 enthousiaste picknickers. Op de Vragende Partij van de VRT is een verkeersvrij Beursplein ondertussen ook de eerste vraag van de Brusselse burgers.

Open Vld Brussel steunt Pic Nic The Streets en gaat nu ook in op de vraag van de Vragende Partij om het Beursplein verkeersvrij te maken. Dit niet enkel gedurende twee uur op zondag zoals burgemeester Thielemans voorstelt, maar permanent. "De toegankelijkheid met de auto zal verzekerd worden, over het Beursplein rijden niet meer", aldus gemeenteraadslid Els Ampe (Open Vld).

Het historische centrum van de Stad Brussel is erg onaantrekkelijk voor wandelaars. Los van de tags en het sluikstort, maken de files en uitlaatgassen het wandelen in de stad onaangenaam. Open Vld Brussel wil daarom meer groene wandelpromenades in het historische centrum die winkelstraten, toeristische bezienswaardigheden en musea met elkaar verbinden.

Het Beursplein is een belangrijke connectie tussen de Dansaertwijk en de wijk van de grote Markt. Deze verbinding moet ook voor de wandelaar aantrekkelijk gemaakt worden. Om te vermijden dat het autoverkeer sluipwegen zoekt en tegelijkertijd de bereikbaarheid met de wagen te verzekeren,  wil Open Vld Brussel laten onderzoeken of het Beursplein kan ondertunneld worden en een ondergrondse parking kan voorzien worden naast het traject van de premetro.