Nieuws

Nieuwe files in Wetstraat door extra parkeerplaatsen politici
“Geschokt was ik toen ik deze ochtend door de Wetstraat reed”, aldus Brussels parlementslid Els Ampe (Open Vld). “Het Gewest heeft er blijkbaar extra parkeerplaatsen (A, E en P) voor ministers en parlementsleden voorzien. Dit terwijl er reeds voldoende gratis parking is voor politici en gewone bovengrondse parkeerplaatsen continu worden afgeschaft.”

Het doorgaand verkeer wordt door de maatregel teruggebracht op slechts 1 rijstrook. Met extra files tot gevolg.

“Dit kan toch niet de bedoeling zijn. We kampen in Brussels met een grote mobiliteitsproblematiek en dan wordt het probleem alleen maar erger gemaakt door de creatie van parkeerplaatsen die exclusief voor politici voorbehouden zijn. Wraakroepend, vind ik dit. Ik vraag me echt af welke politiek hier achter zit.”

“De spreekwoordelijke man in de straat, wordt constant aangemaand om in dure publieke parkings te parkeren omdat bovengrondse parkeerplaatsen worden afgeschaft. Dit door politici die dan voor zichzelf geprivilegieerde bovengrondse parkeerplaatsen voorzien.”

“Het fietspad in de Wetstraat is dan wel weer een goed idee. Tenminste als dit een verhoogd en veilig fietspad wordt, wat het nu in geen geval is.”

Els Ampe stelt hieromtrent komende vrijdag een actuavraag aan Brussels minister van Mobiliteit Brigitte Grouwels in de plenaire vergadering van het Brussels Parlement. Ze wil er te weten komen waarom er in de Wetstraat nood is aan extra geprivilegieerde parkeerplaatsen, van wie het initiatief kwam en hoe dit initiatief rijmt met de politiek om bovengrondse parkeerplaatsen voor de ‘gewone burger’ af te schaffen.