Nieuws

Een betere mobiliteit tijdens Winterpret
Persbericht Stad Brussel en MIVB
28 november 2013

De festiviteiten rondom het evenement Winterpret zorgen jaarlijks voor een grote toevloed van bezoekers in het Brusselse stadscentrum. Om de parkeerdruk in de Brusselse Vijfhoek te verminderen tijdens de eindejaarsperiode hebben Brussels schepen van Mobiliteit, Els Ampe (Open Vld), en Brussels schepen voor Toerisme, Philippe Close (PS), dit jaar een actieplan opgesteld. De Stad Brussel maakt hiervoor een budget van maar liefst 50.000 euro vrij.

“Dit actieplan omvat een unieke samenwerking tussen Interparking, de MIVB, Brussels Major Events vzw, Leonidas en de Stad Brussel met als doel de binnenstad te ontlasten van het autoverkeer tijdens de weekends en de kerstvakantie gedurende Winterpret”, aldus Brussels schepen Els Ampe.

Er wordt gebruik gemaakt van drie perimeters, waarbij het parkeren in het stadscentrum wordt ontraden. “Het openbaar vervoer is de ideale oplossing om opstoppingen en parkeerproblemen te vermijden bij evenementen in de stad”, aldus Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB. “Wie van buiten de stad komt, kan dit jaar gebruikmaken van centraal gelegen parkings aan een voordelig tarief of van overstapparking Delta. Winterpret is trouwens bijzonder makkelijk bereikbaar met de MIVB.”

In de eerste perimeter kan men gratis parkeren op de transitparking Delta. Daarbovenop geeft de stad Brussel aan elke passagier van de wagen een gratis heen-en-terugticket van de MIVB en wordt er een bon uitgedeeld voor een kop gratis chocolademelk bij Leonidas.

In de tweede perimeter kan men parkeren aan de rand van de Brusselse Vijfhoek in de Interparkings Rogier en Wet. Uitbater Interparking stelt beide parkings ter beschikking aan het voordeeltarief van €5. In de parking Rogier geldt het voordeeltarief vanaf 18u00 tijdens de weekends en de kerstvakantie. Voor de parking Wet, die speciaal voor deze actie tijdens het weekend geopend wordt, geldt het voordeeltarief van €5 voor heel de dag in het weekend en vanaf 18u00 tijdens de kerstvakantie. Daarenboven biedt de stad aan elke passagier van de wagen een gratis heen-en-terugticket van de MIVBaan en wordt er tevens een bon uitgedeeld voor een gratis kop chocolademelk bij Leonidas.

De derde perimeter bestaat uit de Brusselse Vijfhoek. Binnen deze perimeter zal er een voorlopig parkeergeleidsysteem ingevoerd worden om bezoekers vanaf de kleine ring zo vlot mogelijk naar de publieke parkings te leiden. Voor de parkings in de binnenstad geldt echter geen voordeeltarief.

“Dit actieplan moet het bovengronds parkeren ontmoedigen, zodat de ongemakken voor de inwoners tot een minimum worden herleid”, benadrukt Brussels schepen voor Mobiliteit, Els Ampe.

Om dit actieplan extra in de verf te zetten, zal Brussels schepen voor Mobiliteit en Openbare werken, Els Ampe (Open Vld), op 14 december 2013 persoonlijk mee instaan voor het goede gang van de actie. Vanaf 13h00 helpt de schepen persoonlijk mee met het uitdelen van tickets bij transitparking Delta, Jules Cockxstraat, 1160 Oudergem .

Winterpret vindt plaats van 29 november 2013 tot 5 januari 2014 en lokt vooral bezoekers tijdens de weekends en in de kerstvakantie.

Praktisch:

PARKING/ METRO

VOORDEELTARIEF €5
Ingang voor 22u30 – Open 24h/24h

VERDELING TICKETS LEONIDAS & MIVB

Interparking Rogier
Rogierplein 
1000 Brussel

Metrostation Rogier (M 2 en 6)

Weekend: 18h00 – 04h59

Weekend: 18h00 – 20h00

Kerstvakantie: 18h00 – 04h59

Kerstvakantie: 18h00 – 20h00

 

Interparking Wet
Wetstraat 19
1040 Brussel

Metrostation Kunst-Wet 
(M 1,2,5 en 6)

Weekend: 
Vrijdag: 18h – 04h59
Zaterdag/ Zondag: 10h – 04h59

Weekend: 
Vrijdag: 18h– 20h
Zaterdag/ Zondag: 10h – 20h

Kerstvakantie: 
Ma t.e.m. vrij: 18h00 – 04h59

Kerstvakantie: 
Ma t.e.m. vrij: 18h – 20h

DELTA – transitparking
Jules Cockxstraat
1160 Oudergem

Metrostation Delta (M 5)

Weekend: 
Gratis

Weekend: 
Vrijdag: 18h – 20h
Zaterdag/ Zondag: 10h – 20h

Kerstvakantie: 
Gratis

Kerstvakantie:
Ma t.e.m. zo: 10h – 20h

Bezoekers stappen uit in volgende stations: