Nieuws

Brussel moet meer ambitie tonen voor haar hoger onderwijs
Persbericht Els Ampe (Open Vld) en Françoise Bertiaux (MR)
21 februari 2014

Een Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat meer ambitie toont voor haar hoger onderwijsinstellingen, dat is dé sleutel tot een meer kwalitatief hoger onderwijs en een beter uitgebouwde studentenstad. Daarom brachten Els Ampe (Open Vld) en Françoise Bertieaux (MR) de publicatie ‘Brussel Studentenstad – een gewestelijke strategie voor het hoger onderwijs’ uit.

Reeds in 2008 gingen Open Vld en MR rond de tafel zitten met zowel vertegenwoordigers uit het Brussels hoger onderwijs, als met vertegenwoordigers uit de Brusselse bedrijfswereld. “Brussel mag best wat meer ambitie hebben als het gaat over haar hoger onderwijsinstellingen en haar studenten. Meer les in het Engels of een deftig kot voor iedereen? De uitdagingen zijn groot én divers.”, zegt Els Ampe vastberaden.

“Dit resulteerde in de publicatie van ‘Bxl studentenstad’. Kwaliteitsvol hoger onderwijs is voor onze jongeren immers de sleutel tot de arbeidsmarkt en een bruisende economie. Daarom actualiseerden we deze publicatie”, aldus Bertieaux.

De uitgave werkt rond zes thema’s, waar steeds een aantal concrete voorstellen in verwerkt zijn. “Een beter en performanter hoger onderwijs, gecombineerd met een goed uitgebouwde én plezante studentenstad: daar staan wij voor! We zijn dan ook blij dat we dit boek hebben kunnen realiseren boven de taal- en institutionele grenzen heen.”, besluit Els Ampe.