Nieuws

Minispeeltuin voor de Oude Graanmarkt
  Persbericht Els Ampe (Open Vld), Brussels schepen van Openbare Werken en Ahmed El Kitbi (PS), Brussels schepen van Groene Ruimten
  23 mei 2014

  Op de Oude Graanmarkt kunnen kinderen zich voortaan uitleven op de pas geïnstalleerde minispeeltuin. Deze minispeeltuin is de eerste in een reeks van speeltuintjes die, verspreid in de stad, zullen worden aangelegd. Deze speeltuin werd gerealiseerd door de Brusselse schepenen Els Ampe (Open Vld) en Ahmed El Ktibi (PS).

  “Op vraag van de buurtbewoners voor meer speelruimte nam ik het initiatief voor deze speeltuin. De Oude Graanmarkt is een populaire ontmoetingsplek in onze stad die we meer kindvriendelijk willen maken.”, aldus Els Ampe.

  De stad Brussel trok € 41.000 uit voor de bouw van dit speelterrein. “De stad Brussel investeert in haar jonge inwoners. Kinderen laten spelen – én dat vlakbij de terrassen waar hun ouders verpozen – is van onschatbaar belang voor hun ontwikkeling.”, aldus Ahmed El Ktibi.

  De speeltuin zal plechtig worden ingehuldigd op 14 juni aanstaande om 11u door beide schepenen. “Brussel beweegt! Het speeltuintje op de Oude Graanmarkt is daar een mooi voorbeeld van en dat mag op passende wijze worden gevierd.”, besluiten  El Ktibi (PS) en Ampe (Open Vld).