Nieuws

“Een vlottere mobiliteit voor Ter Kamerenbos”
Persbericht Els Ampe (Open Vld)
5 september 2014

Het Ter Kamerenbos werd recent opnieuw geasfalteerd en de rijbaan krijgt momenteel de broodnodige markeringen voor de auto’s en fietsers. “Dit is nodig voor de veiligheid van alle weggebruikers en zorgt voor een vlottere mobiliteit in het bos.”, aldus Brussels schepen voor Mobiliteit en Openbare Werken Els Ampe (Open Vld).

De markeringswerken gingen eind vorige week van start en zouden, indien de weeromstandigheden gunstig blijven, tegen het eind van de maand september beëindigd worden.

Het doel is om de doorstroming voor het verkeer te optimaliseren. Verkeerstellingen en -berekeningen hebben aangetoond dat het verhoogd comfort en de veiligheid van alle weggebruikers (openbaar vervoer, fietsers, voetgangers en de auto) zeker en vast opwegen tegen de eventuele hinder die de markeringen met zich meebrengen.

“Nieuw zijn ook de duidelijk afgelijnde fietsstroken. Bovendien krijgen de verkeerslichten langere groentijden om een vlot verkeer te garanderen.”, aldus schepen Ampe.

De markeringen verlopen in twee fasen omwille van de sluiting van het bos in augustus. De Dianalaan komt als laatste, omdat daar ook de verkeerslichten moeten worden afgestemd.