Nieuws

Verandering van rijrichting garandeert vlotter verkeer in Vijfhoek
De komende dagen verandert de rijrichting in enkele straten binnen de Brusselse Vijfhoek. Die aanpassingen zijn nodig om een betere mobiliteit te garanderen en het verkeer vlotter te laten verlopen. Dat meldt Brussels schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Els Ampe (Open Vld).

De maatregel om de rijrichting in een aantal straten te veranderen wordt ingevoerd tijdens Winterpret, een evenement dat jaarlijks veel bezoekers naar het centrum van Brussel lokt. “Om het voor zowel de bezoekers als de bewoners van het stadscentrum aangenamer te maken, is het essentieel dat er aanpassingen worden doorgevoerd om het verkeer vlotter te laten verlopen”, zegt bevoegd schepen Els Ampe.

Door de ingang van de Lakensestraat af te sluiten, zal die minder belast worden door het verkeer. Het verkeer zal ook sneller de straat kunnen uitrijden. De kruispunten op de Kleine Ring ter hoogte van de Antwerpsepoort, de Jacqmainlaan en de Adolphe Maxlaan worden daardoor vereenvoudigd, waardoor het verkeer vlotter zal rijden op de Kleine Ring. De bussen van de MIVB en De Lijn zullen beter in en uit het centrum kunnen rijden. Op de websites van de vervoersmaatschappijen kan geraadpleegd worden welke buslijnen een andere rijrichting volgen.

De verandering van rijrichting wordt duidelijk aangeduid met wegmarkeringen, die onder politiebegeleiding worden geplaatst. Er worden ook grote oranje verkeersborden geplaatst die de verandering aankondigen en de signalisatie wordt aangepast.

Het plannetje verduidelijkt de verandering van rijrichting.