Nieuws

Brussels stadhuis kleurt zwart geel rood naar aanleiding van nationale feestdag
Persbericht van Els Ampe (Open Vld), schepen van Openbare Werken, Mobiliteit en Wagenpark van Stad Brussel

Brussels stadhuis kleurt zwart geel rood
naar aanleiding van nationale feestdag

Het Brussels stadhuis hult zich voor 't eerst op 21 juli in een feeëriek licht van de nationale driekleur.
Els Ampe (Open Vld), schepen van Openbare Werken geeft daarmee gestalte aan de beslissing die de stad Brussel in januari 2016 nam om bij speciale herdenkingen de verlichting van het stadhuis aan te passen.
 
De Nationale Feestdag wordt in Brussel vooral gekenmerkt door een divers feestprogramma. De verlichting van het stadhuis in de kleuren van de Belgische vlag zet deze dag letterlijk in de schijnwerpers.
 
“De hoofdstad is het bindmiddel tussen alle Belgen en het uitstalraam van ons land. Door het stadhuis in de driekleur te hullen onderstrepen we onze eenheid in verscheidenheid. Na wat ons land het voorbije jaar meemaakte, is die eenheid belangrijk” aldus Brussels schepen van Openbare Werken Els Ampe (Open Vld).
 
De nationale feestdag lokt traditiegetrouw vele bezoekers naar de hoofdstad. Duizenden families amuseren zich op de talloze animaties en vangen een glimp op van de militaire parade. Er worden meer dan honderdduizend feestvierders verwacht. Allen kunnen van de tricolore verlichting op het stadhuis genieten.