Nieuws

Uitnodiging Opening Autoloze Zondag in Brussel
Persbericht van Els Ampe (Open Vld), schepen van Openbare Werken, Mobiliteit en Wagenpark van Stad Brussel 

Op zondag 18 september ontpopt Brussel zich voor de zestiende maal tot één grote ‘voetgangerszone’. In het kader van “Autoloze Zondag“ wordt de metropool een fiets-, wandel- en animatieparadijs. Brussels schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open Vld) opent het evenement met een “Brussels Bike Circus” op het Muntplein. 

Het ludieke Bike Circus kadert in een breder opleidingsprogramma voor wie start als fietser in Brussel. “Op het Brussels Bike Circus kan de hele familie zijn fietsbehendigheid testen. ‘Slowbiken', ‘pumptracks' en ‘gekke fietsen’ staan klaar voor al wie spelenderwijs wil leren fietsen in een omgeving vol hindernissen. Hoewel de Stad Brussel vandaag 60% meer fietspaden telt dan drie jaren geleden, zijn er nog steeds veel hindernissen op de baan. Op het Bike Circus worden deelnemers begeleid door professionele instructeurs,” aldus Els Ampe (Open Vld).

U bent van harte uitgenodigd op de opening van het Bike Circus op het Muntplein door schepen Els Ampe op zondag 18 september om 10u30.