Nieuws

Stadhuis kleurt groen voor St. Patricks' Day
Op vrijdag 17 maart 2017 kleurt het Brussels Stadhuis groen naar aanleiding van St. Patricks’ Day.

“Het Brussels stadhuis is daarmee één van de acht Belgische monumenten die in het kader van deze dag groen kleuren.”, aldus Brussels schepen voor Openbare werken, Els Ampe (Open Vld).

Op vrijdag 17 maart wordt in Ierland en ver daarbuiten Saint Patricks Day gevierd. De feestdag van de patroonheilige van Ierland wordt wereldwijd gevierd met parades, vuurwerk en muziek. De rode draad doorheen alle festiviteiten is de groene kleur die met Ierland wordt geassocieerd.

Waar St. Patricks’ Day oorspronkelijk alleen werd gevierd in Ierland en landen met een belangrijke Ierse gemeenschap, is het uitgegroeid tot een feest voor ‘Irish for the day’ over de hele wereld. Met het verlichten van verscheidene monumenten over de ganse wereld zet Ierland de internationale vriendschap voorop. 

Om ook in Brussel St. Patricks Day onder de aandacht te brengen, zal het stadhuis na 19.00 uur in groen licht baden. 

"Brussel is een open stad waar vele internationale gemeenschappen thuis zijn, daarenboven leent de Grote Markt, met zijn diverse horecagelegenheden, zich perfect tot het heffen van het glas op onze Ierse vrienden.”, besluit Els Ampe (Open Vld).  

De verlichting van het stadhuis wordt regelmatig aangepast voor speciale evenementen.