Nieuws

Klimaatmotie van de stad Brussel mist kansen om nieuwe stap vooruit te zetten voor klimaat
Op de gemeenteraad van de stad Brussel gisterenavond leverden Ecolo en Groen geen enkele nieuwe bijdrage aan het bestaande klimaatplan van de Stad Brussel dat nog door de vorige coalitie van PS-MR Open Vld werd opgesteld. De klimaatmotie die ze voorlegden wijzigt zo goed als niets.

“Partijen met ‘zero impact’ eens aan de macht blijkbaar... Dit is een gemiste kans om nog een stap verder te gaan, want ondertussen leven veel nieuwe vragen bij de bevolking”, aldus gemeenteraadslid Els Ampe (Open Vld). 

David Weytsman (MR), co-fractieleider MR Vld, vult aan: "We hebben opgeroepen onmiddellijk een werkgroep op te richten met alle partijen, experts en vertegenwoordigers van de scholieren uit de scholen van Stad Brussel om samen met 4 of 5 innovatieve en sterke maatregelen te komen. Het is de bedoeling dat die maatregelen sociale, ecologische en economische uitdagingen verzoenen. Ons voorstel werd gewoon geweigerd. Te laat, Ecolo had al een persbericht klaar.”

Concreet denkt Open Vld aan het invoeren van een businessplan voor het klimaat op niveau van elke gemeente om de klimaatdoelstellingen effectief te halen.