Nieuws

Stad Brussel lanceert tweede gedichtenwedstrijd samen met poëziecentrum
De Stad Brussel lanceert de tweede editie van haar gedichtenwedstrijd met als thema ‘Vrijheid'. Het doel van de Stad Brussel is het taalgevoel en de taalcreativiteit van kinderen op een speelse manier aan te scherpen. Dat meldt uittredend schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden, Els Ampe (Open Vld).

Opnieuw kunnen alle kinderen in een klas van het 4de of 5de leerjaar in een Nederlandstalige basisschool in de Stad Brussel deelnemen aan de gedichtenwedstrijd. Deze editie kan bovendien rekenen op de ondersteuning van het Poëziecentrum. Dit jaar gaan de deelnemende kinderen dan ook aan de slag met hetzelfde thema als dat van de Poëzieweek 2019: Vrijheid.

“Met ‘Vrijheid’ laten we kinderen dromen van een wereld waarin ze zich vrij voelen. Bovendien versterken we het thema van de Poëzieweek 2019”, aldus Brussels schepen Els Ampe (Open Vld). De Poëzieweek vindt plaats in de eerste week van februari. “Dit jaar staan de dichtende Brusselse kinderen extra in de kijker want de proclamatie vindt plaats tijdens de Poëzieweek, op 5 februari”, vult Ampe aan.

De Stad Brussel organiseert deze gedichtenwedstrijd samen met het Poëziecentrum. Hoofd van de jury is auteur en lid van het Brussels Dichterscollectief Frank de Crits. Andere leden zijn Jan Hautekiet, Bert Audenaert, Veerle Vanden Bosch, Valerie Pauwels en Kurt Deswert.

De eerste prijs is een daguitstap voor de winnaar met zijn klasgenoten naar een pretpark. De tweede en derde prijs zijn boekenbonnen. Deelnemen kan tot 15 december 2018.

Alle info op www.brussel.be/gedichtenwedstrijd