Nieuws

Els Ampe wil heraanleg Maximiliaanpark met open Zenne
Het Maximiliaanpark haalt het nieuws veeleer als halte voor transitmigranten dan als gezellig park. Daar wil de Brusselse Open Vld verandering in brengen door van het Maximiliaanpark een volwaardig park te maken. “Wij willen een heraanleg van het Maximiliaanpark met de Zenne aan de oppervlakte. Het wordt ook tijd om het Maximiliaanpark ’s nachts af te sluiten met een hek zodat het beheer ervan professioneler gebeurt”, stelt Els Ampe (Open Vld).

Een volwaardig park

Het Maximiliaanpark telt vandaag een kinderboerderij, een gevandaliseerde speeltuin, enkele sportvelden en losse paviljoentjes. Bovendien wordt een deel van het park ingenomen door transmigranten. ”Het Maximiliaanpark is op dit ogenblik een patchwork van stukken groenzone waar een totaalvisie ontbreekt. Niemand hoort in dit park te slapen, ook geen transmigranten. Wij stellen een volwaardig park voor”, aldus Els Ampe. Open Vld stelt in haar plan voor om alle losse stukken Maximiliaanpark aan elkaar te rijgen tot een park van maar liefst 9 ha. Het is voor Open Vld ook belangrijk om het Maxiliaanpark via wandelassen te verbinden met een wandeldijk op de Akenkaai, het park van Tour en Taxis en de Vijfhoek.

Zenne

Sinds geruime tijd leeft in Brussel het idee om de Zenne terug aan de oppervlakte te brengen. Open Vld wil dit doen langs de bestaande kinderboerderij tot aan het Noordstation. Pootje baden tijdens de zomermaanden wordt dan ook in Brussel mogelijk.

Samenwerken met privé

Om het beheer van het park te professionaliseren, stelt Open Vld voor om de kinderboerderij te laten uitbaten door een privé-uitbater en er een brasserie aan toe te voegen. “De overheid moet immers niet alles zelf doen, ook horeca en handel zijn welkom”, aldus Els Ampe.