Nieuws

Els Ampe: ''Beter Océade dan zwemvijver”
Vandaag lanceerde de PS het idee om het waterpark Océade op de Heizel te vervangen door een ecologische zwemvijver. "Zo'n zwemvijver is zeker welkom, maar ik vraag mij af waarom Océade eigenlijk moet verdwijnen", aldus Els Ampe.

Océade kende immers zijn meest succesvolle zomer ooit en kon rekenen op 40.000 bezoekers in juli. Océade is een openbaar zwembad in Brussel dat de belastingbetaler geen geld kost omdat het door de privé wordt uitgebaat. “De Brusselse bevolking verjongt en geniet steeds meer van het enige openluchtzwembad in Brussel. "Beter dus Océade behouden dan een nieuwe zwemvijver, waarvoor veel belastinggeld nodig zal zijn”, is het antwoord van Els Ampe (Open Vld) op het PS-voorstel.

Achtergrond:

Océade, dat sinds de jaren 80 op de Heizelvlakte staat, moet normaal gezien op 30 september 2018 zijn deuren sluiten omdat het contract tussen de privé-uitbater van Océade en de publieke uitbater van de Heizelvlakte (de cvba NEO) is afgelopen en niet werd vernieuwd. De invulling van de Heizelvlakte is op dit ogenblik in studiefase in het kader van het NEO-project.