Nieuws

Autovrije straten rond Manneken Pis en Oud Korenhuis
Vanaf woensdag 25 april 2018 worden de straten rond Manneken Pis en het Oud Korenhuis autovrij. Dat besliste de Stad Brussel in overleg met de buurtbewoners en handelaars. Schepen Els Ampe (Open Vld) acht deze maatregel belangrijk om de veiligheid van de vele voetgangers te verhogen.

Deze verkeerswijzingen komen er na een nauwe samenwerking tussen de burgemeester, de schepen van Mobiliteit en de buurtbewoners en handelaren van de wijk. De Eikstraat, Rozendaal en de Stoofstraat worden enkel nog toegankelijk voor hulpdiensten, taxi’s, fietsers of wie over een toegangsbewijs beschikt. Tussen 4 uur en 11 uur s’ochtends blijven de straten toegankelijk voor leveringen en lokaal verkeer. De maximumsnelheid bedraagt in elk geval 20km/u. Voetgangers hebben voorrang over de hele breedte van de straat. De rijrichting richting tussen het Oud Korenhuis en het Sint-Jansplein wordt omgekeerd.

“Deze uitbreiding van de voetgangerszone komt er op vraag van de buurt. De veiligheid van de vele voetgangers die Manneken Pis en het nieuwe standbeeld van Jacques Brel bezoeken, verbetert gevoelig”, aldus Els Ampe (Open Vld), schepen van Mobiliteit en Openbare Werken.