Nieuws

Stad Brussel weert grote vrachtwagens uit centrum
De Stad Brussel weert het transitverkeer van meer dan 7,5 ton uit de vijfhoek, haar centrum dat zich aan de binnenkant van de Kleine Ring bevindt. Els Ampe (Open Vld), schepen van Mobiliteit bevoegd voor het lokale wegennet, gaat hiermee in op de wens van de Brusselaars om de verkeersveiligheid en de mobiliteit in het centrum te verbeteren. Dit is bovendien goed nieuws voor de 'kleine' straten, die erg te lijden hebben onder het zware vrachtverkeer.

Binnenkort mag het transitverkeer van 7,5 ton niet meer door de Vijfhoek. Dat heeft het College van de Stad Brussel deze week beslist. 
“Het Middeleeuws centrum bestaat uit heel wat kleine kronkelende straten die niet gemaakt zijn voor zwaar vrachtverkeer. Verkeersborden zullen aangeven dat zwaar transit verkeer niet langer welkom is in het centrum. De stad werkt daarenboven samen met de navigatiesystemen die alternatieve routes zullen aanduiden ”, aldus schepen Els Ampe (Open Vld). “Op deze manier geven we invulling aan een multimodale en veiligere stad voor alle weggebruikers”, besluit de schepen.