Nieuws

Stad Brussel is wachten op bouwvergunning voor veilige schoolomgeving in Laken beu
De schepen van Openbare Werken van de stad Brussel, Els Ampe (Open Vld) is het wachten op een bouwvergunning voor een veilige schoolomgeving beu. Ze werkte samen met de ouderverenigingen van de scholen in laag Laken aan een plan om de schoolomgeving veiliger te maken. Het gaat onder meer over de omgeving rond de Sint-Ursulaschool en het atheneum Margritte Yourcenar en meer specifiek over de heraanleg van de Dieudonné Lefevrelaan en de Stapelhuisstraat.

 Het plan voorziet in de aanleg van fietspaden, een verbreding van de voetpaden, een veilige oversteekplaats voor voetgangers en het vervangen van de kasseien door asfalt zoals gevraagd door de MIVB. De MIVB schrapte reeds bus 88 door de slechte staat van het wegdek, de ouders maken zich ongerust en vragen zich af waarom de werken op zich laten wachten.

 "De kinderen hebben recht op een veilige schoolomgeving. De stad nam haar verantwoordelijkheid, er is een plan. Nu moet het gewest dat ook doen. Wij zijn het wachten beu. Onze aannemer staat klaar maar heeft bouwvergunning nodig", aldus schepen Els Ampe (Open Vld).

 In 2016 voorzag de stad voldoende budget en op 9/5/2016  werd de bouwvergunning ingediend bij de gewestelijke overheid. Sinds de overlegcommissie waarin de verschillende overheden en de burgers zich positief opstelden ten opzichte van het plan, hoorde de stad niets meer.