Nieuws

Brussels stadhuis in VN-blauw
Op dinsdag 24 oktober 2017 vanaf 19u30 baadt het Brussels stadhuis in het VN-blauw. Dat gebeurt ter gelegenheid van de jaarlijkse ‘VN-day’, georganiseerd door het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties.

Door het stadhuis in het blauw te verlichten steunt de Stad Brussel het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties (UNRIC). Dat is sinds 2004 gevestigd aan de Wetstraat in Brussel. UNRIC biedt in West-Europa informatie aan ministeries, NGO’s, plaatselijke autoriteiten en onderwijsinstellingen.

“Weinig mensen weten dat Brussel het West-Europese centrum is ter verspreiding van de VN-boodschap. Dat maken we zichtbaar door het stadhuis in het blauw te verlichten. Mondiale veiligheid, mensenrechten, ontwikkeling van de wereldeconomie of onderzoek naar maatschappelijke en culturele ontwikkelingen staan bij de Brusselaars hoog aangeschreven”, aldus Brussels schepen van Openbare Werken, Els Ampe (Open Vld).

De verlichting van het Brussels stadhuis wordt regelmatig aangepast in het kader van bijzondere evenementen of feestelijkheden.