Nieuws

Buurt Sint-Niklaaskerk in nieuw kleedje
Dit weekend huldigt Brussels schepen voor Openbare Werken, Els Ampe (Open Vld), zeven heraangelegde straten en voetpaden in rondom de Sint-Niklaaskerk van Neder-over-Heembeek. De kerk doet vandaag dienst als cultureel centrum en vervult een centrale rol in het Heembeekse dorpsleven.

Het heraanleggen van de voetpaden en de rijweg van de dorpsstraten in de buurt van de Sint-Niklaaskerk is belangrijk voor het Heembeekse dorpsleven”, aldus schepen Els Ampe (Open Vld).

De buurtbewoners zullen ter gelegenheid van de inhuldiging worden beloond voor hun constructiviteit en geduld met een kleine attentie (een genummerde en gesigneerde exlibris) van de hand van kunstenaar

De Marck (Marc Daniels).

De zeven straten die heraangelegd worden zijn de Perzikenboom-, Molenblok-, Leo XIII-, Heembeek-, Sint-Nikolaas-, Marjolein- en Brave Kinderenstraat. "De stad koestert haar unieke dorp. We hechten veel belang aan het onderhoud van wegen en voetpaden, zowel in het centrum als in de deelgemeenten", onderstreept schepen Els Ampe.

Praktisch:

Zaterdag 30 september 2017 om 11u

Afspraak:

Hoek Leo XIII-straat en Ijzerkruisenlaan voor het traditionele doorknippen van het lint. Daarna heffen we het glas, samen met de bewoners van de Sint-Nikolaaswijk, in taverne “Gioly’s” aan de F. Vekemansstraat 68 te N-O-H.