Nieuws

Extra Bike Circus op het Bockstaelplein
Uitnodiging Opening Autoloze Zondag 17 september 11u in Laken

Dit jaar opent de Stad Brussel de Autoloze Zondag in Laken, waar het Bockstaelplein wordt omgetoverd tot Bike Circus. Op niet minder dan tien pleinen in de stad is er dit jaar animatie voor jong en oud. Ook Open Monumentendag vindt plaats op Autoloze Zondag. Brussels schepen van Mobiliteit, Els Ampe (Open Vld) opent Autoloze Zondag op het Bockstaelplein met een ritje op de Pump Track.

Autoloze Zondag wordt steeds meer een dagje uit met familie en vrienden. Het Bike Circus is aan haar vierde editie toe en breidt uit naar Laken. Het Bike Circus is een mix van acrobatie en fietsplezier. Naast een pump track parcours vind je er een plek om jouw fiets te 'pimpen' en om aan 'slowbiking' te doen.  "Door het succes van de voorbije jaren gaat Bike Circus dit jaar ook door op het Bockstaelplein in Laken. Jonge ketjes en hun ouders kunnen er hun hartje ophalen. De tijd van vermanende vingertjes op Autoloze Zondag is voorbij. De dag draait vandaag om familieplezier,” aldus Els Ampe.

Overzicht van de pleinen met activiteiten op Autoloze Zondag 2017:

1. Bockstaelplein (Bike Circus)

2. Muntplein (Bike Circus)

3. Peter Benoitplein (Bike Circus)

4. Beursplein (ZOTday)

5. Poelaertplein (200 jaar fiets)

6. Paleizenplein (Landelijk Brussel)

7. Grote Markt (Folklorissimo)

8. Vossenplein (Fête des Saltimbanques)

9. Sint-Katelijneplein

10. Varkensmarkt (opening seizoen Bronks)

U bent van harte uitgenodigd op de opening van de Autoloze Zondag op het Bockstaelplein te Laken op zondag 17 september om 11u.